Terveelliset ja herkulliset mustikkabanaanimuffinit n. 12 kpl

Nämä muffinit ovat meidän perheemme suosikkeja. Isommat lapset osaavat leipoa niitä myös itse. Reseptissä ei ole lisättyä sokeria, vaan makeus tulee banaaneista. Muffinit sopivat niin kahvipöytään kuin välipalaksi silloin tällöin.

3 banaania
2 kananmunaa

1 rkl sulatettua voita

3 dl kaurajauhoa
0,5 dl mantelijauhoa (ei pakollinen)
1 tl leivinjauhetta
Mausteita maun mukaan, esimerkiksi 1 tl vaniljajauhetta, 1 tl kanelia (Ceylon), 1 tl kardemummaa.

(Jos kaipaat enemmän makeutta, lisää hieman stevia -jauhetta tai tippoja taikinaan.)

2 dl pakastemustikoita

1. Sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella banaani ja kananmunat.
2. Sekoita kuivat aineet sekaisin, lisää joukkoon munabanaaniseos ja sulatettu voi.
3. Lisää lopuksi mustikat varovasti käännellen. Älä sekoita liikaa, sillä mustikat värjäävät taikinan epämääräisen väriseksi.
4. Laita taikina muffinivuokiin ja paista 175 asteessa 20–25 minuuttia. Taikina kohoaa hieman, jos haluat isompia muffineita niin sitten isompi määrä taikinaa per vuoka.

1 muffini sisältää keskimäärin 145 kcal, 16 g hh, 4,8 g proteiinia, 6 g rasvaa, 2,5 g sokeria.